Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další záhadná otrava u Salisbury. Dva lidé jsou po kontaktu s neznámou látkou v kritickém stavu

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - V sobotu 30. června večer zasahovala policie u dvojice, která byla nalezena v bezvědomí v Amesbury na jihu Anglie. V noci na dnešek byla vyhlášena mimořádná událost. Úřady z preventivních důvodů uzavřou oblast kolem měst Amesbury a Salisbury.

Původně se předpokládalo, že stav zmíněné dvojice je následek užití heroinu či kokainu z kontaminované dávky. To se očividně nepotvrdilo a odborníci nadále pokračují v testech, aby zjistili, co je příčinou kolapsu obou pacientů.

Dvojice je nyní v kritickém stavu v nemocnici v Salisbury a lékaři vzhledem k jejímu možnému vystavení neznámé látce nasadili příslušnou medikaci.

Salisbury se letos v březnu stalo dějištěm otravy bývalého ruského dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije. Britská vláda tvrdí, že otravnou látkou byl novičok vyráběný v někdejším Sovětském svazu, a obvinila z útoku Moskvu. Ta odpovědnost odmítla.

Témata:  otrava Velká Británie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy