Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ján Slota byl odsouzen za ohrožování mravní výchovy mládeže

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Žilina - Bývalý předseda Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota byl uznán vinným z ohrožování mravní výchovy mládeže. Soud v Žilině mu nepravomocně trestním příkazem uložil souhrnný podmíněný trest dvouletého vězení s tříletou zkušební dobou a zákaz řízení motorových vozidel na šest let. Zároveň soud zrušil dva předcházející odsuzující verdikty.

Slota se v letech 2014 a 2015 opakovaně setkával s mladistvými dívkami v restauracích a nočních podnicích. V jejich přítomnosti při tom konzumoval alkohol, kupoval jim alkohol a vedl před nimi sexuální narážky.

Podle slovenských médií začala policie Slotu vyšetřovat poté, co ho v roce 2015 udaly dvě dívky ve věku 15 a 16 let, které tvrdily, že je bývalý politik opil a zneužil. Slota toto obvinění označil za lživé.

Zrušení odsuzujících trestů uložených ve dvou předchozích řízeních za přečin obecného ohrožení pod vlivem návykové látky a přečin podplácení souvisí s dopravní nehodou, kterou Slota způsobil v lednu 2016. Slota tehdy odmítl dechovou i krevní zkoušku. Loni v únoru ho za to krajský soud v Žilině podmíněně potrestal čtyřměsíčním vězením s ročním zkušebním odkladem výkonu trestu.

Témata:  Ján Slota Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy