Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ján Slota byl odsouzen za ohrožování mravní výchovy mládeže

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Žilina - Bývalý předseda Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota byl uznán vinným z ohrožování mravní výchovy mládeže. Soud v Žilině mu nepravomocně trestním příkazem uložil souhrnný podmíněný trest dvouletého vězení s tříletou zkušební dobou a zákaz řízení motorových vozidel na šest let. Zároveň soud zrušil dva předcházející odsuzující verdikty.

Slota se v letech 2014 a 2015 opakovaně setkával s mladistvými dívkami v restauracích a nočních podnicích. V jejich přítomnosti při tom konzumoval alkohol, kupoval jim alkohol a vedl před nimi sexuální narážky.

Podle slovenských médií začala policie Slotu vyšetřovat poté, co ho v roce 2015 udaly dvě dívky ve věku 15 a 16 let, které tvrdily, že je bývalý politik opil a zneužil. Slota toto obvinění označil za lživé.

Zrušení odsuzujících trestů uložených ve dvou předchozích řízeních za přečin obecného ohrožení pod vlivem návykové látky a přečin podplácení souvisí s dopravní nehodou, kterou Slota způsobil v lednu 2016. Slota tehdy odmítl dechovou i krevní zkoušku. Loni v únoru ho za to krajský soud v Žilině podmíněně potrestal čtyřměsíčním vězením s ročním zkušebním odkladem výkonu trestu.

Témata:  Ján Slota Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy