Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron to v Nigérii roztočil v nočním klubu +VIDEO

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Abuja - Francouzský prezident Emmanuel Macron si oficiální návštěvu Nigérie zpestřil večerem v nočním klubu Svatyně nová Afrika. Obvyklé exotické tanečnice i pokuřování marihuany ale tentokrát chyběly.

"Co se stane ve svatyni, ve svatyni zůstane," řekl Macron nadšenému davu v nočním klubu ve městě Lagos. Francouzský prezident byl ve svých 23 letech v Nigérii na stáži a úterní večer prý sršel tou africkou energií, kterou zde tehdy objevil, uvedl politik na svém twitteru.

Macron se při návštěvě Nigérie setkal mimo jiné s tamní hlavou státu Muhammaduem Buharim, s nímž jednal o bezpečnostní situaci v oblasti Sahelu a Čadského jezera. Právě v této oblasti se v současné době stupňují hrozby Boko Haram i skupin napojených na Islámský stát.

Macron také vyzval k vytvoření oboustranně výhodného řešení migrační krize, uvedla agentura AFP. Zdůraznil přitom, že to je třeba hledat v podpoře afrických států, jako je Senegal, Pobřeží slonoviny a Nigérie, které pro mladé lidi nejsou ekonomicky atraktivní. 

Témata:  Nigérie Francie Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy