Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron to v Nigérii roztočil v nočním klubu +VIDEO

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Abuja - Francouzský prezident Emmanuel Macron si oficiální návštěvu Nigérie zpestřil večerem v nočním klubu Svatyně nová Afrika. Obvyklé exotické tanečnice i pokuřování marihuany ale tentokrát chyběly.

"Co se stane ve svatyni, ve svatyni zůstane," řekl Macron nadšenému davu v nočním klubu ve městě Lagos. Francouzský prezident byl ve svých 23 letech v Nigérii na stáži a úterní večer prý sršel tou africkou energií, kterou zde tehdy objevil, uvedl politik na svém twitteru.

Macron se při návštěvě Nigérie setkal mimo jiné s tamní hlavou státu Muhammaduem Buharim, s nímž jednal o bezpečnostní situaci v oblasti Sahelu a Čadského jezera. Právě v této oblasti se v současné době stupňují hrozby Boko Haram i skupin napojených na Islámský stát.

Macron také vyzval k vytvoření oboustranně výhodného řešení migrační krize, uvedla agentura AFP. Zdůraznil přitom, že to je třeba hledat v podpoře afrických států, jako je Senegal, Pobřeží slonoviny a Nigérie, které pro mladé lidi nejsou ekonomicky atraktivní. 

Témata:  Nigérie Francie Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy