Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Francii zemřel čínský miliardář Wang Ťien

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Peking/Marseille (Francie) - V důsledku pádu během obchodní cesty ve Francii zemřel čínský miliardář Wang Ťien, spoluzakladatel a šéf čínského konglomerátu HNA Group.

Oznámila to dnes firma. Wangova smrt komplikuje snahy o restrukturalizaci HNA a splacení půjček, kterými konglomerát financoval svou expanzi, píše agentura Reuters.

Firma uvedla, že Wang zemřel v úterý ve věku 57 let poté, co utrpěl "vážná zranění" při pádu v Provence. Neposkytla však žádné další podrobnosti. Podle místní policie Wang zřejmě nešťastnou náhodou spadl ze zdi při pózování pro fotografii.

Wang vlastnil ve společnosti HNA patnáctiprocentní podíl. O řízení podniku se dělil se spoluzakladatelem Čchenem Fengem, který je majitelem stejně velkého podílu. Wang měl podle zdrojů agentury Reuters na starosti strategii a řízení běžného provozu podniku.

Témata:  Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy