Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V USA vybuchly vagóny s ropou. Masivní oblaka kouře jdou vidět kilometry daleko

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Mosier (USA) - Masivní oblaka černého kouře se linula z požáru, který se v pátek odpoledne rozhořel po vykolejení vlaku převážejícího ropu. K železniční nehodě došlo na hranicích amerického Oregonu a Washingtonu u města Mosier, vykolejilo 11 vagónů, z toho čtyři začaly hořet.

Blízké okolí železniční nehody bylo evakuováno poté, co vzplály čtyři z jedenácti vykolejených vagónů, zasahující záchranáři museli evakuovat přes 50 domů. Podle vyjádření oregonské guvernérky Kate Brownové nedošlo ke ztrátám na životech, pracovníci přes noc ochlazují ostatní vagóny, aby se požár nešířil.

Zdroj: YouTube

Zatím není možné zjistit, jestli bude mít únik ropy z poškozených vagonů dopad na životní prostředí. Washingtonský úřad pro ekologii uvedl, že se zatím po ropě v blízkých řekách Rock Creek a Columbia neobjevily žádné stopy.

Ekologický tým úřadu monitoruje nejen možné znečištění řek, ale také měří škodliviny ve vzduchu. Ty podle úřadu nepředstavují hrozbu pro zdraví. Tým pro jistotu rozmístil v řekách ponorné bariéry. Mluvčí společnosti Union Pacifik pro CNN uvedl, že vlak jel z Eastportu v Idahu do města Tacoma ve Washingtonu.

Témata:  nehody vlaků USA požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy