Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Travel Service má problémy? Stovky Čechů uvízly na Krétě

Těšili jsme se na jediný Dreamliner v Česku, Travel Service ale objednávku zrušil.
Těšili jsme se na jediný Dreamliner v Česku, Travel Service ale objednávku zrušil.
Foto: Boeing

Praha - Stovkách Čechů se zkomplikovala letní dovolená. Dva letouny společnosti Travel Service měly odstartovat již ve středu večer, jeden z hlavního města Kréty Heráklionu do Prahy a druhý měl letět z Pardubic do Heráklionu, a pak odletět z Kréty do Brna. Odlety obou letadel byly odloženy z technických důvodů.

Jedním z letounů mělo odcestovat přes 150 turistů ve středu před půlnocí z Heráklionu do Prahy. Let již dnes v Praze přistál se zhruba 13hodinovým zpožděním. Druhý letoun měl vyrazit ve středu před 20:00 z Pardubic se zhruba 180 cestujícími do Heráklionu a odtamtud se vrátit s přibližně 150 cestujícími do Brna. Tento letoun ještě čeká na odlet z Pardubic.

Odlet obou strojů byl odložen kvůli technickým problémům. Zjištěné potíže podle mluvčí aerolinek nepředstavovaly pro cestující ohrožení. "I při sebemenší odchylce je ale třeba letadlo prohlédnout. Bezpečí cestujících a posádky je prioritou," řekla mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková.

Cestujícím čekajícím na odlet letounů v Česku i na Krétě bylo podle mluvčí poskytnuto občerstvení a ubytování. 

Travel Service v sezóně dovolených provozuje denně až 300 letů. Letecký park Travel Service tvoří 43 letadel a během letní sezony jej posiluje firma pronájmem letadel od jiných leteckých společností.

Témata:  Travel Service Češi dovolená

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy