Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při záchranné akci v thajské jeskyni zemřel potápěč

Potápění
Potápění
Foto: Pixabay

Bangkok - Při záchranných akcích v zatopené jeskyni, v níž je v Thajsku už 13 dní uvězněno 12 chlapců a jejich trenér, dnes zemřel bývalý člen thajského námořnictva.

Podle thajských úřadů muž ztratil pod vodou vědomí a zdravotníkům se ho už nepodařilo obživit. Informovala o tom agentura AP. Potápěč se na záchranné misi podílel jako dobrovolník.

Záchranáři se skupinu, která se nachází asi čtyři kilometry od vchodu do zatopeného komplexu, snaží vyprostit už od pondělka. Za poslední dny se jim podařilo odčerpat 40 procent vody, a zpřístupnit tak úsek o délce 1,5 kilometru z nesnadné cesty, jíž se mladí fotbalisté mohou dostat ven. O víkendu se ale očekávají prudké monzunové deště na celém severu země, které podle meteorologů potrvají až do příštího čtvrtka. Záchranáři tak zvažují i další možnosti, jak chlapce vyprostit.

Potápěči skupině dopravují nutné zásoby, mimo jiné posilující vitaminovou výživu.

Podle vedení námořnictva muž, který dnes během noční akce zemřel, přepravil do jeskyně kanistry s kyslíkem. Na zpáteční cestě pak potápěč ztratil vědomí.

Témata:  thajské děti uvězněné v jeskyni Thajsko potápění

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy