Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František sloužil ve Vatikánu mši za uprchlíky. V kázání zkritizoval pokrytce za stavbu zdí

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Vatikán - Papež František dnes sloužil za imigranty. Poděkoval všem, kdo o běžence pečují, a kritizoval prázdné pokrytectví u těch, kteří přehlížejí chudé hledající bezpečí a důstojný život

František hovořil o tíživém osudu migrantů, neboť USA, Evropa i další státy před nimi zavírají dveře, přístavy a hranice. 

Ve svém kázání zmínil papež podobenství o milosrdném Samaritánovi, který se postaral o oloupeného a zbitého poutníka, ačkoli dříve kolem polomrtvého prošli kněz a Levita.

Hlava katolické církve kritizovala pokrytectví těch, kteří si nechtějí ušpinit ruce péčí o nejslabší. "Bere na sebe podobu uzavírání našich srdcí těm, kteří mají stejné právo jako my na bezpečí a důstojný život. Místo mostů staví zdi, skutečné i virtuální," řekl papež o pokrytectví.

Nová italská vláda protiimigrační Ligy a protestního Hnutí pěti hvězd je striktně proti uprchlíkům. Brání lodím s migranty vyzvednutým z moře přistát ve svých přístavech. Ministr vnitra Matteo Salvini před časem dokonce papeži vzkázal, ať si uprchlíky ve Vatikánu ubytuje, když se jich tak zastává.

Témata:  Papež František Vatikán uprchlíci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy