reklama

Protesty proti údajnému pochybení policie v noci na dnešek pokračovaly v několika problémových čtvrtích západofrancouzského města. Výtržníci zapálili sedm aut a házeli po policistech zápalné lahve, ti odpověděli salvou granátů se slzným plynem. Za útoky na příslušníky policie dostali v pátek tři muži ve věku 20 až 31 let podmínečné čtyřměsíční tresty odnětí svobody.

zdroj: YouTube

Incident, při němž zahynul Fofana, se podle prokurátora odehrál ve třech fázích. Tou první byla údajně deseti až patnáctiminutová dopravní kontrola, při níž mladý zloděj policistům ukazoval cizí doklady. Ti mu proto nařídili, aby s nimi jel na policejní stanici. Mladík se ale snažil ujet a při couvání zranil kolemjdoucího, který doprovázel dvě děti. Po krátké pauze začal se svým autem opět couvat a tehdy po něm policista vystřelil.

Proti strážci zákona bylo nyní formálně zahájeno vyšetřování, stíhán bude na svobodě. Vyšetřovatelům uvedl, že svou zbraň použil, aby ochránil osoby, které se mohly dostat do cesty unikajícímu vozidlu. Následně však vypověděl, že šlo o nehodu.