Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vedra v Kanadě zabila více než 50 lidí, největší problémy má Montreal

Kanada
Kanada
Foto: Pixabay

Ottawa - Vlna veder s teplotami dosahujícími až 34 stupňů Celsia, která v uplynulých dnes zasáhla východokanadskou provincii Québec, je u konce. Bilance je však děsivá. Zemřelo nejméně 54 lidí.

Více než polovičku úmrtí spjatých s vedry, 28, zdravotníci zaznamenali v Montrealu. Asi 60 procent místních obětí veder představovali osaměle žijící muži v mnohaposchoďových domech bez klimatizace, uvedla ředitelka zdravotnického odboru Mylène Drouinová.

Úřady zrušily varování před vedry, nicméně upozornily, že v neděli a v pondělí by teploty mohly opět stoupnout k 29 stupňům Celsia.

Záchranáři nadále čekají zvýšený počet přivolání si pomoci, než bývá běžné. Končící týden byl perný: ve čtvrtek, kdy se teploty vyšplhaly na 34 stupňů, na lince 911 zaznamenali 1378 volání, skoro o třetinu více než bývá běžné, sdělila CBS mluvčí rychlé zdravotnické pomoci Valérie Tremblayová.

Témata:  Kanada počasí léto

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy