Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé v Německu demonstrovali na podporu organizací zachraňujících migranty na moři

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Amnesty International

Berlín - V Německu se dnes konalo několik demonstrací na podporu nevládních humanitárních organizací, které se snaží bezpečně převážet do Evropy migranty z Afriky. Kritika se valila na spolkového ministra vnitra Horsta Seehofera.

Podle organizátorů akce šlo v průvodu ulicemi Berlína asi 12.000 lidí. Podle policie jich bylo jen pár tisíc. 

Někteří demonstranti měli na sobě oranžové záchranné vesty. Někteří nesli transparenty s nápisy: "Nelidskost není politický názor" a "Lidská práva nekončí ve Středomoří". Další protesty se konaly v Mnichově či v Lipsku.

Účastníci akce také kritizovali Seehofera, který obhajuje tvrdý přístup vůči imigrantům, že "využívá utrpení lidí na moři" ke svým politickým zájmům podobně jako rakouský kancléř Sebastian Kurz či italský ministr vnitra Matteo Salvini. "Porušují lidská práva, to je nesnesitelné a odporné," uvedli organizátoři.

Témata:  uprchlíci demonstrace v Německu Horst Seehofer

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy