Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo zakázalo motorkářský gang tureckých nacionalistů, proti členům provedlo razie

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Německo zakázalo motorkářský gang tureckých nacionalistů Osmanen Germania BC a zároveň proti jeho členům policie provedla razie ve spolkových zemích Porýní-Falc, Bádensko-Württembersko, Bavorsko a Hesensko.

Skupina Osmanen Germania, která vznikla v roce 2015, má vazby na stranu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Gang je také podezřelý z obchodování s drogami a nucené prostituce.

"Spolek představuje závažné ohrožení individuálních práv a veřejnosti," uvedlo dnes německé ministerstvo vnitra. Vyhlášený zákaz se opírá o německý zákon o spolčování.

Účel a činnost Osmanen Germania odporují zákonům trestního práva, uvedlo ministerstvo. Zákon postihuje především všechny místní organizace gangu. V současnosti je takových skupin, nazývaných "chapter", na německém území 16. Gang má nejméně 300 členů.

Témata:  Německo gangy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy