Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická smrt miminka: Otec si položil díte na hruď, po chvíli jeho vinou zemřelo

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Raleigh - Tragický případ se odehrál v Severní Karolíně. Otec malého dítěte si jej položil na sedačce na hrudník. Po chvíli díte zemřelo, bohužel jeho zaviněním.

Lucas se narodil loni koncem roku a jeho otec Carmine Martino a matka Hayley Gavrilisová se snažili chovat jako ti nejlepší rodiče. Rodinná pohoda ale po několika měsících skončila.

Jeden večer si šla Hayley zdřímnout a její přítel se pohodlně usadil do křesla. Synka si položil na hruď a krátce na to usnul. To se mu stalo osudným.

Po nějaké době se matka probudila a zjistila, že chlapeček nebyl u sebe v pokoji. Šla proto podívat do postýlky, ale neležel ani tam. Carmine spal v křesle, tak ho probudila a zeptala se, kde je Lucas.

V tu chvíli nastal pro rodiče noční můra. Otec nadzvedl ruku a chlapeček ležel nehybně zaklíněný mezi jeho ramenem a opěrkou křesla. Už nedýchal.

Rodiče okamžitě přivolali záchranáře, ale ani těm se už nepodařilo miminko zachránit. Nyní oba hovoří o této tragédii proto, aby varovali ostatní rodiče.

"Je mi jasné, že jsem selhal. Jako otec jsem měl své dítě chránit a já jsem ho místo toho připravil o život. A to i přesto, že jsem chtěl, aby usínal v mé přítomnosti, uklidnil se a cítil, že jsem nablízku," svěřil se médiím zdrcený otec.

Pitva potvrdila, že příčinou smrti byla asfyxie, tedy nedostatečné zásobování kyslíkem. Rodiče se po tragédii rozešli, protože nedokázali zastavit kolotoč vzájemných výčitek a obviňováni. Oba nyní trpí posttraumatickou stresovou poruchou (PTSP). 

Témata:  USA děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.