Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z Los Angeles museli evakuovat tisíce lidí, zuří tam lesní požár

Oheň
Oheň
Foto: Pixabay

Los Angeles - Ohromný lesní požár trápí od sobotního odpoledne hasiče v americkém Los Angeles. S ohněm bojují desítky hasičů, požár se vymkl kontrole a rozšířil se na území minimálně 200 akrů. Hasiči museli začít evakuovat tisíce lidí.

"3000 domů se evakuuje, což je kolem 5000 lidí," sdělil portálu CNN městský radní Tony Coroalles. Evakuovaní lidé jsou převáženi do blízké školy. Přibližně 600 lidem byla evakuace nařízena, ostatní opustili své domovy dobrovolně. Evakuovaná oblast je domovem desítky amerických celebrit.

Zdroj: YouTube

Co požár způsobilo se zatím neví, nicméně úřady se zabývají svědectvím, podle kterého auto narazilo do stožáru vysokého napětí, utrhané dráty pak mohli oheň zapálit. Přesnou příčinu určí až vyšetřování po uhašení požáru.

Pohoří Santa Monica za posledních několik let zažila velké množství lesních požárů, podle Služby národních parků jich mezi lety 1925 až 2012 v národním parku začalo hořet 343.

Nejhorší lesní požár v roce 2013 postihl během dvou dnů území o rozloze 28 000 akrů, oheň ohrožoval tisíce domovů v okrese Ventura.

Témata:  požáry v USA USA oheň

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy