Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamista, který vyzval k útoku na prince George, dostal doživotí

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Britovi, který na internetu nabádal k útokům na čtyřletého prince George, dnes londýnský soud uložil doživotní trest vězení.

Dvaatřicetiletý Husnain Rashid, který je podle prokuratury stoupencem teroristické organizace Islámský stát (IS), zpočátku vinu odmítal, v květnu se ale přiznal k přípravě a k nabádání ke spáchání teroristických činů.

Rashid za použití šifrovaných kanálů prostřednictvím aplikace Telegram Messenger podle soudu komunikoval s teroristy, kterým dodával rady ohledně plánovaných útoků a vhodných obětí.

V jedné ze zpráv byla fotografie čtyřletého prince, adresa jeho školy, silueta islamistického bojovníka a vzkaz "ani královská rodina nezůstane ušetřena". V jiné zprávě navrhoval, aby byla otrávena zmrzlina v některém z britských supermarketů či spáchán teroristický útok na fotbalový stadion.

Témata:  Velká Británie Princ George z Cambridge policie Velká Británie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy