Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelská armáda vybombardovala cíle v Pásmu Gazy

Válka v Gaze
Válka v Gaze
Foto: News.xinhuanet.com

Tel Aviv - Izraelské letectvo dnes zaútočilo na desítky cílů ovládaných radikálním hnutím Hamás v palestinském Pásmu Gazy.

Reagovalo tak na minometnou palbu a nejméně 30 raket, které byly za poslední dva dny vypáleny na jižní části území židovského státu. Podle palestinské agentury Maan byl při izraelském útoku zraněn jeden Palestinec, bližší informace nebyly zveřejněny.

Jak napsal izraelský list The Jerusalem Post, dnešní operace byla vůbec největší podobnou provedenou akcí za bílého dne od roku 2014, kdy spolu Izrael a Hamás vedly dosud poslední válku. Podle armádního mluvčího Ronena Manelise izraelské letouny zasáhly 40 cílů patřících Hamásu ve čtyřech vojenských zařízeních. Armáda se zaměřila na výcviková střediska, sklady zbraní, ale i kanceláře či jednací místnosti.

"Tento útok je vyjádřením zpravodajských a operačních schopností izraelské armády, které mohou být zesíleny či rozšířeny v reakci na potřeby a podle posouzení situace," uvedla armáda ve svém prohlášení. Útok byl podle ní "odpovědí na teroristické útoky provedené teroristickou organizací Hamás proti izraelským občanům".

Témata:  Izrael Izraelská armáda Gaza (palestinské město v Pásmu Gazy)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy