Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novým mistrům světa pogratulovali Trump, Babiš i Macron

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Světoví politici poblahopřáli novopečeným mistrům světa ve fotbale z Francie. Prostřednictvím twitteru zaslal gratulaci i americký prezident Donald Trump nebo český premiér Andrej Babiš.

Francouzský prezident Emmanuel Macron, který byl při vítězném finálovém utkání Francie s Chorvatskem přímo v hledišti, vyjádřil své pocity jedním slovem: MERCI (děkuji).

Macron mohl hráčům poděkovat i osobně, protože se s nimi po utkání setkal a titul s nimi oslavil. Totéž platí o chorvatské prezidentce Kolindě Grabarové-Kitarovičové, která se stala hvězdou twitteru díky svému emocionálnímu vystupování při gratulaci vicemistrům světa.

Fotografie zachycující deštěm zmáčenou a dojatou chorvatskou prezidentku, jak mateřsky utírá slzy největší hvězdě balkánského týmu Luku Modričovi, obletěla po sociálních sítích celý svět.

Francouzskému týmu prostřednictvím twitteru blahopřála celá řada francouzských politiků. "Mistři světa!!! Jaký zápas! Jaké mistrovství! Jaký tým! Jste pýchou své země, bravo!" rozplýval se francouzský premiér Édouard Philippe.

Témata:  Andrej Babiš Donald Trump FIFA Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy