Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rvačky a rabování. Oslavy triumfu francouzských fotbalistů se zvrtly, několik lidí zemřelo

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzi v neděli bouřlivě oslavili triumf svých fotbalových reprezentantů na mistrovství světa v Rusku. Bez incidentů se večer neobešel v Paříži, Lyonu, Marseille nebo Ajacciu.

V Paříži byl jeden muž zraněn při rvačce a ve vážném stavu převezen do nemocnice. Po celé hodiny se slavilo na bulváru Champs-Élysées za hlomozu petard a klaksonů, ale když začalo rozbíjení výloh a další incidenty, dav se začal rozcházet.

Policie kolem desáté hodiny použila slzný plyn, když asi 30 lidí rabovalo obchod na bulváru Champs-Élysées a dostat se chtěli zejména k lahvím s vínem a šampaňským. 

V Lyonu, kde se lidé vrhali do kašen a lezli s vlajkami na pomníky, musela policie zasahovat už na začátku večera. 

V přístavu Marseille byli při jedné půtce dva policisté zraněni a deset lidí zatčeno. V korsickém Ajacciu se do sebe pustili francouzští a chorvatští fanoušci. Bitka se ale obešla bez zranění. 

V Annecy na východě Francie se padesátiletý rozjařený muž zabil skokem do příliš mělkého vodního kanálu. V Saint-Félixu najel řidič slavící v automobilu do stromu a srážku nepřežil. 

Témata:  Francie Paříž fotbalové mistrovství světa

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy