Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavný tvůrce přírodopisných filmů se svěřil, že ho jedno zvíře děsí k smrti

Krysy, ilustrační fotografie
Krysy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hamburk - Slavný britský tvůrce filmů David Attenborough (92) v rozhovoru s německým týdeníkem Die Zeit přiznal, že tak úplně nemiluje všechna živá zvířata. Má fobii z krys.

"Mám iracionální strach z krys," řekl Attenborough, který je spoluautorem pořadů Život na Zemi, Naše modrá planeta, Modrá planeta, či Zázračná planeta.

"I když, možná není zas tak iracionální: krysy nemají strach z lidí a mohou přenášet nemoci," zamyslel se milovník a znalec přírody. "V noci mi už vícekrát některé lezly po obličeji. Otřesné," děsí se Brit dotěrných hlodavců.

V rozhovoru vypráví také o tom, jak ho příroda odmalička fascinovala, zvláště při sbírání fosilií. "Když rozpůlíte kámen, podíváte se na tu krásu uvnitř a víte, že žádný člověk před vámi se z takového pohledu netěšil, že jste tudíž první, kdo mohl dovnitř kamene pohlédnout, pak je to přece fascinující. To jsem chápal už v osmi letech," řekl.

Témata:  krysy příroda zvířata

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy