Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sportovní svět je v šoku: Nadějný krasobruslař zemřel po přepadení na ulici

Kazachstán
Kazachstán
Foto: Pixabay

Almaty - Dva muži na ulici kazašské metropole pobodali krasobruslaře Denise Tena. Bronzový medailista z olympijských her 2014 a vicemistr světa z roku 2013 zemřel na vykrvácení. Bylo mu pouhých 25 let.

Jeden z nepopulárnějších sportovců Kazachstánu se podle médií dostal s muži do konfliktu poté, co je přistihl při pokusu poničit mu auto.

Ten, jeden z nepopulárnějších sportovců Kazachstánu, při napadení utrpěl hluboké rány. Nůž zasáhl i stehenní tepnu a krasobruslař ztratil tři litry krve. V nemocnici podstoupil urgentní operaci a tři hodiny bojoval o život, nakonec ale zraněním podlehl.

Ten, jenž má ve sbírce i bronz z mistrovství světa 2015, byl rovněž tváří kazašské kandidatury na zimní olympijské hry 2022. Při hlasování MOV v roce 2015 dostal ale před Almaty přednost konkurenční projekt Pekingu.

Šéfa MOV Thomase Bacha zpráva o Tenově úmrtí šokovala. "Denis Ten byl skvělý sportovec. Byl to srdečný člověk a šarmantní muž. Je to obrovská tragédie, že jsme ho v tak mladém věku ztratili," uvedl Bach.

Témata:  Kazachstán krasobruslení vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.