Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brita, který se přiotrávil novičokem, propuštili z nemocnice

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Brit, který se přiotrávil nervově paralytickou látkou novičok, byl dnes propuštěn z nemocnice. Informovala o tom britská média s odvoláním na vedení nemocnice v Salisbury, kde se pětačtyřicetiletý Charlie Rowley léčil.

Londýn 20. července (ČTK) - Brit, který se přiotrávil nervově paralytickou látkou novičok, byl dnes propuštěn z nemocnice. Informovala o tom britská média s odvoláním na vedení nemocnice v Salisbury, kde se pětačtyřicetiletý Charlie Rowley léčil. Reportérka deníku The Independent na twitteru napsala, že podle úřadů byl Rowley dekontaminován a již nepředstavuje žádné nebezpečí pro své okolí.

Představitelka nemocnice v Salisbury Lorna Wilkinsonová uvedla, že dnešek je "významným milníkem v procesu (Rowleyho) uzdravování". Rowley podle ní prošel strašnou zkušeností, kterou by nikdo nechtěl zažít.

Novičokem se Rowley a jeho o rok mladší partnerka Dawn Sturgessová otrávili 30. června v Amesbury. Podle policie přišli do styku s nervově paralytickou látkou nejspíš nešťastnou náhodou. Sturgessová na následky otravy již dříve zemřela, Rowley 10. července nabyl vědomí a úřady informovaly, že není v kritickém stavu.

Témata:  Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy