Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump považuje nahrávku hovoru s Cohenem má za neslýchanou

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Za neslýchané a nezákonné má americký prezident Donald Trump jednání exprávníka Michaela Cohena. Ten si před volbami tajně nahrál rozhovor s Trumpem o možnosti vyplatit někdejší modelku z Playboye Karen McDougalovou.

Vlastní pochybení v široce publikované kauze prezident odmítl. "Dobrá zpráva je, že váš oblíbený prezident se ničeho špatného nedopustil," napsal na twitteru.

McDougalová uzavřela před prezidentskými volbami v srpnu 2016 dohodu s bulvárním deníkem National Enquirer, jemuž za 150.000 dolarů (3,3 milionu korun) slíbila exkluzivitu na svůj příběh s Trumpem. S budoucím prezidentem měla údajně asi roční poměr, mimo jiné i v době, kdy jeho žena Melania porodila syna Barrona.

Článek ale nikdy nevyšel a Trump v září 2016 podle nahrávky debatoval s Cohenem o možnosti, že práva na příběh koupí. Chtěli je získat od National Enquirer, který je už tehdy vlastnil. Podle Trumpova právníka Rudyho Giulianiho k transakci ale nedošlo. Giuliani zároveň popřel, že by se Trump s McDougalovou zapletl.

Skandál je pro Trumpa nepříjemný, protože pokud by se ukázalo, že případné prostředky na odkoupení práv čerpal z volebních účtů, šlo by o trestný čin.

Témata:  Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy