Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump považuje nahrávku hovoru s Cohenem má za neslýchanou

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Za neslýchané a nezákonné má americký prezident Donald Trump jednání exprávníka Michaela Cohena. Ten si před volbami tajně nahrál rozhovor s Trumpem o možnosti vyplatit někdejší modelku z Playboye Karen McDougalovou.

Vlastní pochybení v široce publikované kauze prezident odmítl. "Dobrá zpráva je, že váš oblíbený prezident se ničeho špatného nedopustil," napsal na twitteru.

McDougalová uzavřela před prezidentskými volbami v srpnu 2016 dohodu s bulvárním deníkem National Enquirer, jemuž za 150.000 dolarů (3,3 milionu korun) slíbila exkluzivitu na svůj příběh s Trumpem. S budoucím prezidentem měla údajně asi roční poměr, mimo jiné i v době, kdy jeho žena Melania porodila syna Barrona.

Článek ale nikdy nevyšel a Trump v září 2016 podle nahrávky debatoval s Cohenem o možnosti, že práva na příběh koupí. Chtěli je získat od National Enquirer, který je už tehdy vlastnil. Podle Trumpova právníka Rudyho Giulianiho k transakci ale nedošlo. Giuliani zároveň popřel, že by se Trump s McDougalovou zapletl.

Skandál je pro Trumpa nepříjemný, protože pokud by se ukázalo, že případné prostředky na odkoupení práv čerpal z volebních účtů, šlo by o trestný čin.

Témata:  Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy