Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká policie hledá vraha, který zabil kardiologa George Bushe

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Houston - Policie v americkém městě Houston hledá muže, který zastřelil kardiologa někdejšího prezidenta George Bushe staršího.

Pětašedesátiletý doktor Mark Hausknecht vyjel na kole v pátek ráno a proti němu jel jiný, asi třicetiletý cyklista. Když se minuli, druhý muž se otočil, vypálil dvě rány na vzdalujícího se Hausknechta a odjel.

Lékař byl sice rychle převezen do nemocnice, ale byl už mrtvý, popsal případ na tiskové konferenci zástupce policejního velitele Troy Finner.

Policisté nevědí, zda šlo o náhodnou střelbu. Pachatele ale vidělo několik svědků a policie se snaží muže identifikovat ze záběrů bezpečnostní kamery. Podle televizní stanice CNN jde o asi třicetiletého bělocha nebo Hispánce, který měl na hlavě kšiltovou čepici a jel na horském kole.

Témata:  USA policie USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy