Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelská armáda bombardovala vojenský objekt na západě Sýrie

Izraelská armáda
Izraelská armáda
Foto: Pixabay

Damašek - Izraelský armáda dnes bombardovala vojenský objekt ve městě Misjáf v provincii Hamá na západě Sýrie. Nálety způsobily hmotné škody, nikdo nebyl zraněn.

S odkazem na syrskou státní televizi a nejmenovaného analytika o tom informovala agentura Reuters. Co bylo cílem náletu, ale neupřesnila. Podle nejmenovaného analytika se ale u města nachází vojenské výzkumné zařízení pro vývoj chemických zbraní.

Syrská státní média informovala minulý týden o izraelských střelách, které zasáhly pozice syrské armády u letiště na okraji Halabu (Aleppa). Podle opozičních zdrojů tehdy přišlo o život několik příslušníků íránských Revolučních gard.

Podle vojenských zpravodajských zdrojů se v Sýrii vedle Asadových vojenských základen nacházejí i íránské základny. Teherán stejně jako Moskva stojí ve válce na straně Damašku.

Témata:  Sýrie Izrael Izraelská armáda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy