Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražedná vlna veder: V Japonsku má na svědomí už přes 40 lidských životů

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Tokio - V japonském městě Kumagaja bylo dnes naměřeno 41,1 stupňů Celsia. Teplota překonala celostátní rekord z roku 2013, který činil 41 stupňů. Vlna veder v Japonsku má na svědomí už přes 40 lidských životů.

Na lékaře se kvůli zdravotním potížím obrátily tisíce lidí. Jen v neděli vyjely ambulance v Tokiu k 3125 případům, informuje list The Japan Times.

Vysoké teploty si i dnes vyžádaly oběti na životech. V oblastech kolem japonské metropole vedrům podlehly nejméně tři lidé ve vysokém věku. S úpalem bylo do nemocnic převezeno nejméně 300 lidí. Odpolední teplota v Tokiu znovu dosahovala zhruba 39 stupňů.

Západní Japonsko se začátkem tohoto měsíce potýkalo se záplavami, při kterých zemřelo na 200 lidí. Současné vysoké teploty ale komplikují obnovu zasažených oblastí, protože ztěžují práci dobrovolníkům.

Témata:  Japonsko teplotní rekordy počasí léto

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy