Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Významný politik se zabil skokem z budovy, byl zapletený do korupčního skandálu

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Prominentní jihokorejský poslanec Ro He-čchan (61) zapletený do korupčního skandálu spáchal sebevraždu. Čelil podezření, že dostal 50 milionů wonů (972.000 Kč) od blogera, který je nyní souzen kvůli obvinění, že se na hlavním jihokorejském internetovém vyhledávači dopouštěl manipulace s veřejným míněním.

Ro byl třikrát zvolen za Stranu spravedlnosti, která má nyní v 300členném Národním shromáždění pět křesel.

"Drazí spoluobčané. Omlouvám se. Je to pouze má chyba, a tak trestejte pouze mě a nadále podporujte Stranu spravedlnosti," napsal Ro v dopise na rozloučenou, který adresoval svým spolustraníkům. Podle policie politik skočil z budovy, v níž bydlel.

V dopise, který nechal ve svém bytě v Soulu, poslanec přiznal, že peníze od blogera přijal, ale neposkytl mu za ně žádnou politickou výhodu, uvedla agentura Jonhap. Roa podle některých médií čekal výslech policie.

Jižní Korea má v rámci rozvinutých zemí jednu z nejvyšších měr sebevražd. V posledních letech z vlastní vůle ukončila život řada vysoce postavených manažerů, K-popových hvězd a celebrit.

Témata:  Jižní Korea sebevražda

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.