Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanadská policie už zná totožnost střelce z Toronta. Podle příbuzných měl psychické problémy

Kanada
Kanada
Foto: Pixabay

Toronto - Kanadská policie zveřejnila totožnost muže, který v neděli zastřelil v Torontu dva lidi a 13 dalších zranil. Motiv jeho činu zatím stále není jasný. Policejní šéf dříve nevyloučil terorismus. Rodina střelce ale tvrdí, že měl psychické problémy.

Pachatelem je 29letý Faisal Hussain, který v největším kanadském městě dlouhodobě žil, informovala dnes agentura AFP.  Hussain zahynul na místě činu po přestřelce s policií. Zda jej zasáhla policejní kulka, nebo spáchal sebevraždu, zatím není jasné.

Podle rodiny trpěl 29letý muž "vážnými psychickými problémy", celý život podle ní bojoval s psychózou a depresemi. Navzdory lékům, které bral, a terapiím, které podstoupil, se Hussainovi nepodařilo s problémy vyrovnat, uvedla rodina.

"Jsme zcela zničeni vědomím, že za toto nesmyslné násilí a ztráty na životech je zodpovědný náš syn," uvedla rodina v dopise zaslaném kanadské stanici CBC.

Střelbu v ulici Danforth nepřežily desetiletá dívka a osmnáctiletá žena. Motiv střelce policie zatím nezná. "Nevíme, proč se to stalo," uvedl šéf torontské policie Mark Saunders na pondělní tiskové konferenci. "Je příliš brzy na to, abychom cokoliv vyloučili," dodal.

Témata:  střelba v Kanadě Kanada Faisal Hussain

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy