Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí požáru v Řecku stoupl na 74, desítky zraněných dětí

požár
požár
Foto: Pixabay

Atény - Počet mrtvých v důsledku ničivého požáru východně od Atén stoupl na 74. Informoval o tom dnes řecký hasičský sbor.

Podle úřadů bude ovšem bilance ještě mnohem vyšší, protože zhruba stovka lidí je nezvěstná. V nemocnicích bylo podle webu listu To Vima hospitalizováno 164 dospělých a 23 dětí.

Podle předchozí bilance úřady evidovaly 51 obětí; údaj se průběžně měnil tak, jak hasiči s pomocnými oddíly pročesávali oblasti sežehnuté plameny. Několik utopených vydalo také moře, do kterého naskákali lidé prchající před postupujícím ohněm.

Mnoho obětí, které jsou převáženy do městské márnice na okraji Atén, nebylo dosud identifikováno. Řada z nich tedy může patřit k pohřešovaným. Některé nezvěstné nebude zřejmě snadné nalézt, zejména pokud patří mezi ty, kteří se utopili v moři.

Témata:  Řecko požáry v řecku požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy