Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavrov jednal s Merkelovou a Maasem, detaily tají

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Foto: mid.ru

Berlín - Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov a náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov se dnes v Berlíně setkali s kancléřkou Angelou Merkelovou a šéfem německé diplomacie Heiko Maasem. Podrobnosti z jednání, které nebylo dopředu veřejně ohlášené, zatím nejsou k dispozici.

Podle strohého prohlášení účastníci schůzky hovořili o situaci na Blízkém východě, v Sýrii a na východní Ukrajině. Německá vláda dnes uvedla, že na setkání Lavrova, Maase, Merkelové a Gerasimova se už minulý týden dohodla kancléřka s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že debata se zaměřila hlavně na návrat syrských uprchlíků, kteří hromadně uprchli do Libanonu, Jordánska, Turecka i Německa.

Lavrov s Gerasimov už v pondělí v Jeruzalémě hovořili o situaci v Sýrii také s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.

Témata:  Sergej Lavrov Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy