Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavrov jednal s Merkelovou a Maasem, detaily tají

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Foto: mid.ru

Berlín - Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov a náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov se dnes v Berlíně setkali s kancléřkou Angelou Merkelovou a šéfem německé diplomacie Heiko Maasem. Podrobnosti z jednání, které nebylo dopředu veřejně ohlášené, zatím nejsou k dispozici.

Podle strohého prohlášení účastníci schůzky hovořili o situaci na Blízkém východě, v Sýrii a na východní Ukrajině. Německá vláda dnes uvedla, že na setkání Lavrova, Maase, Merkelové a Gerasimova se už minulý týden dohodla kancléřka s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že debata se zaměřila hlavně na návrat syrských uprchlíků, kteří hromadně uprchli do Libanonu, Jordánska, Turecka i Německa.

Lavrov s Gerasimov už v pondělí v Jeruzalémě hovořili o situaci v Sýrii také s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.

Témata:  Sergej Lavrov Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy