Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soudní expert rozluštil šum na uniklé nahrávce, Co Trump říkal o modelce z Playboye?

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump na tajně pořízené nahrávce navrhuje platbu v hotovosti jako možnost, jak se vypořádat s kauzou někdejší modelky z Playboye Karen McDougalové. Tvrdí to soudní expert, kterého si na analýzu záznamu najala televize CNN.

Kauza se týká debaty mezi Trumpem a jeho bývalým právníkem Michaelem Cohenem. CNN od Cohenova právníka Lannyho Davise část záznamu získala. Pasáž o hotovosti je ale špatně slyšitelná, proto se televize rozhodla žádný vlastní závěr nevyvozovat. Najala si ale soudního experta Eda Primeaua, o kterém uvedla, že pracuje v oboru přes 30 let.

Primeau nahrávku očistil od šumu a na základě rozboru dospěl k závěru, že Trump prohlásil: "Zaplatím hotově." Na to Cohen opakovaně prohlásil ne.

Trumpův osobní právník Rudolph Giuliani dosud tvrdil, že Trump naopak říká, že se nebude platit v hotovosti. Naznačovat něco jiného je podle Giulianiho směšné. 

V reakci na Primeauovo zjištění vydal Giuliani nové prohlášení, ve kterém uvedl, že oponentský posudek by mohl dospět k jinému závěru. Dodal, že v kontextu celého rozhovoru nedává použití hotovosti smysl, neboť transakce byla plánována mezi dvě společnostmi. Právě o nutnosti založení firmy předtím Cohen hovořil.

McDougalová tvrdí, že s Trumpem prožila milostný poměr v době, kdy mu jeho žena Melania porodila syna Barrona. Nahrávku Cohen v roce 2016 krátce před volbami tajně pořídil. Skandál je pro Trumpa nepříjemný, protože pokud by se ukázalo, že případné prostředky na odkoupení práv čerpal z volebních účtů, byl by to trestný čin.

Témata:  Donald Trump CNN USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy