Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Berlína hoří les, hašení komplikuje nevybuchlá munice z války

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Berlín - Jihozápadně od Berlína hoří les. Hasiči s plameny bojovaly celou noc na dnešek. Zásah jim značně komplikuje dosud nevybuchlá munice z 2. světové války, ukrytá v tamní půdě.

Podle agentury DPA hoří borovicový les poblíž obce Fichtenwalde, ležící asi 35 kilometrů jižně od německé metropole. Vyskytly se zprávy, že v důsledku požáru už část munice explodovala, a zasahující hasiči tak jsou v ohrožení.

Do boje proti lesnímu požáru poblíž dálniční křižovatky u Postupimi byl nasazen i armádní vrtulník. S pomocí policejního vrtulníku si úřady udržují přehled o situaci. Kvůli požáru se na okolních silnicích vytvořily dlouhé kolony, na dálnicích A9 a A10 jsou uzavírky.

Podobně jako velká část Evropy se i Německo v posledních měsících potýká s nezvykle horkým a suchým počasím. Úřady mnohde varovaly před velkým rizikem vzniku lesních požárů.

Témata:  Německo hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy