Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka fackovala izraelského vojáka. Pro Palestince je teď hrdinkou

Palestina
Palestina
Foto: Pixabay

Jeruzalém- Palestinská dívka Ahida Tamímíová odsouzená za napadení dvou izraelských vojáků byla dnes ráno propuštěna z vězení. Odpykala si 18 měsíců. Pro mnohé Palestince se stala hrdinkou, video z incidentu bylo hitem sociálních sítí.

Incident se odehrál 15. prosince ve vesnici Nabí Sálih u Ramalláhu na Izraelem okupovaném Západním břehu Jordánu. Dívka nejprve jednoho vojáka několikrát udeřila rukou a nakopla a pak se obořila i na druhého. 

Ahida, kterou izraelská policie zadržela, čelila 12 obviněním, včetně násilného útoku, a hrozilo jí až několik let vězení. Nižší trest dostala díky tomu, že přistoupila na dohodu navrženou prokuraturou a před soudem přiznala vinu.

Soud potrestal rovněž osmi měsíci vězení i matku Tamímíové. Oběma zároveň uložil pokutu - Ahidě 5000 šekelů (asi 30.000 korun) a matce 6000 šekelů.

Témata:  Izrael Palestina Izraelská armáda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy