Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu žije rekordní počet lidí s migračními kořeny, tvoří 23,6 procenta všech obyvatel

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu, které má 82 milionů obyvatel, loni žilo 19,3 milionu lidí s migračními kořeny, což proti předchozímu roku představuje nárůst o 4,4 procenta.

Lidé s migračními kořeny tvoří 23,6 procenta všech obyvatel spolkové republiky. Uvedl to dnes německý statistický úřad, podle něhož jde o dosud nejvyšší počet.

Mezi osoby s migračními kořeny se řadí lidé, kteří se narodili s cizí státní příslušností, a lidé mající alespoň jednoho rodiče, který se narodil s cizí státní příslušností.

Z 19,3 milionu osob s migračními kořeny jich má 51 procent německé občanství, 49 procent nikoliv. Ještě v roce 2011 byl tento poměr 58 ku 42 procentům. 

Lidé s migračními kořeny mají nejčastěji vazbu na Turecko (2,8 milionu osob), Polsko (2,1 milionu), Rusko (1,4 milionu), Kazachstán (1,2 milionu) a Rumunsko (0,9 milionu).

Témata:  Německo obyvatelstvo migrace

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy