Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svatba v císařské rodině? Snoubenec princezny Mako má předložit "životní plán"

Japonský císař Akihito
Japonský císař Akihito
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Tokio - Nejstarší vnučka japonského císaře Akihita si má v roce 2020 vzít svého spolužáka z univerzity Keie Komura. Ten musí před svatbou předložit "životní plán", včetně podrobných informací o svých kariérních ambicích.

Princezna Mako a Kei Komuro se měli vzít už letos na podzim. V únoru však císařský palác oznámil, že svatba se o dva roky odkládá. Důvodem byl údajně nedostatek času na její přípravu.

Podle zdroje agentury Kjódó ale císařská rodina podmínila sňatek vyřešením finančních sporů Komurovy rodiny, o nichž dříve hojně psal japonský bulvární tisk.

Komuro se v reakci na požadavky princezniných rodičů přihlásil k tříletému studiu práv na univerzitě v New Yorku. Do USA odcestoval v úterý.

Sňatkem s neurozeným mužem ztratí Mako šlechtický titul, také přijde o právo bydlet v císařském paláci.

Témata:  Japonsko Akihito

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.