Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu vzniknou další záchytná centra pro migranty? Sasko chce následovat Bavorsko

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Drážďany - Záchytná centra pro migranty chce vytvořit další německá spolková země sousedící s Českou republikou. Po Bavorsku by mohla být taková zařízení otevřena i v Sasku. Podobná centra by měla vzniknout i v dalších spolkových zemích, většina z nich se k tomu ale příliš nemá.

Spolková země Sasko plánuje dvě zařízení v Drážďanech, informovala dnes agentura DPA. Nové instituce mají přispět k rychlejšímu vyhošťování odmítnutých žadatelů o azyl, kteří tam budou pobývat po celou dobu vyřizování své žádosti. 

Zařízení mají mít každé kapacitu pro 500 až 750 migrantů. "Pro mě nejsou záchytná centra nové instituce, ale proces," řekl dnes saský ministr vnitra Roland Wöller. Cílem je podle něj zkrácení azylového řízení a zajištění právoplatných rozhodnutí.

V Bavorsku od 1. srpna působí sedm záchytných center, každé z nich s předpokládanou kapacitou 1000 až 1500 migrantů. Kromě toho Bavorsko zřídilo nový azylový úřad.

Témata:  Německo uprchlíci migrace

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy