Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se letos utopilo už 20 dětí, rodiče dávají přednost sledování telefonu

Plavání
Plavání
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu roste počet utonulých dětí. Podle spolkové společnosti pro záchranu životů (DLRG) je na vině posedlost rodičů mobilními telefony, ale i školství, které nenabízí kurzy plavání už od útlého věku.

Podle britského listu The Guardian se v Německu letos utopilo více než 300 lidí. Mezi utonulými je více než 20 dětí mladších 15 let a 40 mladých žen a mužů ve věku mezi 16 a 25 lety. V nebezpečí jsou i starší lidé, kteří plavou příliš daleko od břehů, varují odborníci.

Německý plavecký svaz (DSV) varoval, že kvůli nedostatečné státní podpoře plaveckých kurzů, se z Německa může stát země neplavců. 

Společnost DLRG vyzvala ke zvýšené pozornosti při pobytu u vody. "Příliš málo rodičů a prarodičů se řídí radou: jakmile je vaše dítě nebo vnouče ve vodě, odložte svůj chytrý telefon," uvedl mluvčí DLRG Achim Wiese.

Témata:  utonutí Německo plavání

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.