Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polský poslanec brojí proti plnovousům, ohrožují prý evropské hodnoty a jsou důkazem islamizace

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Varšava - Polský poslanec Marek Jakubiak bojuje proti plnovousu na tvářích mladých mužů. Tato móda podle něj ohrožuje evropské hodnoty a je důkazem islamizace.

"Vidím tu velký vliv islamismu. Tam propaganda pojímá nošení plnovousu jako známku mužnosti. To se přenáší i do Evropy, jak svědčí móda. Nekladl bych tu rovnítko, ale souvislost tu vidím," prohlásil Jakubiak.

"Muslimové mužnost uměle tvoří. V koránu popisují zcela jiný svět než my v bibli. Odtud mají plnovousy a kníry. U nás taky byly plnovousy, ale nebyly charakteristickou črtou, protože tou byly knírky. Plnovousy měli kozáci," uvedl dále.

Jakubiak je hrdý na to, že jeho tvář zdobí knírek. Polák se podle něj dal hned poznat podle kníru. Po pádu komunismu se ale všichni nadchli Západem, Poláci zatoužili stát se Evropany a nevyčnívat z davu, a tak si kníry oholili.

Témata:  Polsko Islám

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy