Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník v Belgii ubodal několik žen

Belgie, Brusel
Belgie, Brusel
Foto: Pixabay

Brusel - Muž ozbrojený nožem dnes zavraždil v restauraci nedaleko belgického Lutychu dvě ženy, načež sám zemřel.

Informovala o tom místní média, podle nichž nešlo o teroristický čin, nýbrž zřejmě o tragický důsledek rozchodu bývalých partnerů.

Centrální ulici poklidného městečka Moresnet-Chapelle u hranic s Německem dnes odpoledne zaplnily policejní vozy a sanitky, které se sjely k jedné z místních restaurací. Mezi místními způsobila podle televize RTL paniku zpráva o několika vraždách a někteří se obávali možného teroristického útoku.

"Tento čin nejeví žádné známky terorismu, spíše se týká soukromých vztahů," řekl médiím místní starosta Thierry Wimmer. Podle svědků citovaných RTL muž v restauraci ubodal svou někdejší partnerku a její matku.

Pár se rozešel před půldruhým rokem a muž od té doby své někdejší družce několikrát vyhrožoval. Místní prokuratura sdělila, že zemřel i on sám, podrobnosti však neuvedla.

Témata:  Belgie útok zbraně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy