reklama

Informace o Dennardově chování vůči ženám se dostaly na veřejnost jen krátce poté, co ho Trump na twitteru ocenil za skvělý výkon při debatě s někdejším členem CIA a FBI Philem Muddem.

Dennard minulý týden v pátek při diskuzi s Muddem, který nyní působí jako analytik CNN pro téma terorismu, hájil Trumpovo rozhodnutí odebrat bezpečnostní prověrku bývalému šéfovi CIA Johnu Brennanovi. Muddovi řekl, že je veřejným tajemstvím, že lidé s prověrkami mají v soukromém sektoru po odchodu z vládních služeb výrazně větší platy, neboť mají přístup k tajným informacím.

Mudda, který je rovněž držitelem prověrky, Dennardova slova rozzuřila a na komentátora zvýšil hlas. Dennardovi, který trval na svém, následně rozhněvaně řekl, že spolu skončili a ať mu zmizí z očí.

"Právě jsem zhlédl někdejšího činitele tajných služeb Phillipa Mudda, jak se během debaty o Brennanově bezpečnostní prověrce se skvělým Parisem Dennardem choval naprosto zběsile a uhozeně. Dennard ho zničil a Mudd není v mentálním stavu, aby takovouto prověrku mohl mít," napsal v pondělí na twitteru Trump. Položil si také otázku, zda by Mudd neměl o prověrku přijít.

Dennardova popularita na webu se díky Trumpově tweetu výrazně zvýšila, zároveň se ale začaly objevovat zprávy, že komentátor se v minulosti k ženám choval oplzle. V roce 2014 ho po interním vyšetřování propustila Arizonská státní univerzita, neboť ho dvě ženy obvinily z obtěžování a lascivních návrhů. Obvinění během vyšetřování nepopíral a své chování vysvětloval jako srandu. O rok později musel opustit také McCainův institut, který s univerzitou spolupracuje.