Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump: Velká obchodní dohoda USA s Mexikem je na spadnutí

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes oznámil, že nová velká obchodní dohoda mezi USA a Mexikem je na dohled. Středem pozornosti je především automobilový průmysl.

Ve Washingtonu se o tomto víkendu konají dvoustranná jednání o změnách v Severoamerické dohodě o volném obchodu (NAFTA).

"Naše vztahy s Mexikem se hodinu od hodiny utužují. Moc dobří lidé z bývalé i současné vlády, všichni úzce spolupracují... Velká obchodní dohoda s Mexikem může brzy přijít!" napsal dnes Trump na twitteru.

Že se dvoustranná dohoda mezi USA a Mexikem blíží, již v minulých dnech avizovali členové obou delegací. Po týdny se jednání soustředila především na budoucnost automobilového průmyslu, který Trumpovi leží na srdci.

Pravidla, jimiž se vzájemný obchod mezi oběma zeměmi v této oblasti v rámci úmluvy uzavřené před 24 lety řídil, prezident označoval za "katastrofu" pro americké dělníky.

Témata:  Donald Trump Mexiko USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy