Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdrcující zpráva o stavu Michaela Schumachera. Příbuzní pilota popsali, jak na tom je

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: F1news.cz **www.f1news.cz**

Zdravotní stav legendárního pilota Formule 1 Michaela Schumachera je do značné míry obestřen tajemstvím a nejrůznějšími spekulacemi. Francouzský magazín Paris Match ale tvrdí, že konečně získal informace od Schumacherových „blízkých příbuzných“.

Schumacher se těžce zranil v prosinci 2013 při lyžování v Alpách. Během sjezdu na neupraveném svahu narazil při pádu hlavou do skály. Byl urychleně transportován do nemocnice v Moutiers a poté do nemocnice v Grenoblu, která zveřejnila, že se nachází v kritickém stavu v kómatu. Dne 30. prosince 2013 prodělal druhou operaci hlavy a jeho stav se stabilizoval, ale nadále byl kritický. Asi o měsíc později lékaři začali s postupným probouzením z kómatu.

Dne 16. června 2014 oznámila média, že Schumacher opustil nemocnici v bdělém stavu a bude se dále podrobovat rehabilitaci na klinice v Lausanne. Tuto zprávu posléze v oficiálním prohlášení potvrdila i Schumacherova manažerka Sabine Kehmová. Sportovec byl převezen do rodinné vily, kde se o něj 24 hodin denně stará speciální zdravotnický tým.

O dalším stavu Schumechera ale rodina příliš veřejnost neinformuje. Na veřejnost se sice dostaly různé zprávy o jeho stavu, pokrocích při rehabilitaci a dokonce i o stěhování, management Schumachera je ale vždy popřel.

To se teď ale zřejmě změnilo. Magazín Paris Match s odkazem na blízké příbuzné Schumachera uvedl, že na tom bývalý závodník není moc dobře – a to především psychicky. „Když ho posadí na invalidní vozík a postaví ho před nádherné panorama hor a ženevského jezera, Michael často pláče,“ tvrdí dva Schumacherovi nejmenovaní příbuzní, kteří jej navštěvují. O Schumachera se aktuálně stará asi patnáctičlenný tým lékařů a fyzioterapeutů. I díky tomu prý začal dělat pokroky – i když jen velmi malé. Při terapii mu prý pouští řev motorů formule 1, aby ho povzbudili a motivovali. Právě u této zvukové kulisy pak prý Schumacher občas projeví i nějaké emoce. Někdejší sportovec ale podle příbuzných stále nemůže chodit ani mluvit, občas udělá jen několik málo pohybů při rehabilitaci v bazénu.

Témata:  Michael Schumacher

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy