Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto najelo v Číně do davu lidí, devět mrtvých

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Peking - Devět lidí zabil a více než 40 dalších zranil řidič sportovního-užitkového vozu (SUV), když v centrální čínské provincii Chu-nan najel do davu na náměstí ve městě Cheng-jang.

Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní úřady. Incident se stal dnes večer místního času (po poledni SELČ). Policie čin vyšetřuje, o terorismu zatím nehovoří.

Policie 54letého řidiče červeného SUV zadržela. Dopadený Jang Can-jün si v minulosti několikrát odpykal trest ve vězení za žhářství, přepadení nebo zločiny spojené s drogami, informoval list Beijing Youth Daily.

Místní vláda čin označila za "záměrný, zlomyslný a (spáchaný) s úmyslem zranit".

Na záběrech z místa lidé utíkají z rušného náměstí a někteří se pokoušejí pomoci těm, kteří zůstali ležet na zemi. Agentura AP uvedla, že zraněno bylo 46 lidí. Zpravodajský server BBC s odvoláním na místní média napsal, že některá zranění se jevila jako bodné rány.

Témata:  Čína nehody aut

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy