Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cesta vlakem se změnila v peklo. 1400 cestujících v noci uvázlo v tunelu, někteří omdlévali

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Paříž - Na 1400 cestujících uvázlo v noci na čtvrtek na tři hodiny v tunelu na lince A příměstského vlaku RER v Paříži. V hloubce 30 metrů pod povrchem je uvěznila technická závada na trolejovém vedení, informovala dnes francouzská média.

"Jakmile vlak vyjel ze stanice Charles de Gaulle - Étoile, uslyšeli jsme něco jako explozi a náraz do střechy. Vlak se zastavil a my jsme si mysleli, že se zase brzy rozjede. Což nám také řekl řidič, jehož jsme pak viděli, jak jde na kontrolu s baterkou," sdělil deníku Le Parisien jeden z cestujících.

Dodal, že souprava byla plná a ve vlaku se rychle udělalo vedro. "Někteří pasažéři začali ztrácet nervy, jiným se udělalo mdlo. Ti, co jako já stáli, si nakonec sedli na zem," dodal.

Jiná cestující deníku Le Parisien řekla, že pařížský dopravní podnik RATP situaci podle ní nezvládl. "Řidič nám řekl: 'Vím, že některým lidem se udělalo špatně, ale nikdo pro ně nemůže přijít. Takže se o ně postarejte a položte je na sedadla'," uvedla žena. Mezi pasažéry byla podle ní těhotná žena, dítě a několik starých osob.

Nakonec přece jen dorazilo několik pracovníků RATP, kteří poskytli cestujícím informace a zajistili jim přestup do jiné soupravy. Kolem půl druhé ráno všichni pasažéři tunel opustili náhradním vlakem.

Témata:  vlaky Paříž železnice

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.