Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko zlikvidovalo teroristickou buňku v Dagestánu

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Moskva - Ruské bezpečnostní síly při dnešní protiteroristické operaci v Dagestánu zlikvidovaly tři ozbrojence a zajistily neupřesněné množství zbraní a munice. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na protiteroristický výbor NAK.

Výbor sdělil, že protiteroristická operace začala v 05:00 místního času (04:00 SELČ) na základě získané informace o chystaných teroristických akcích. V této souvislosti byla předtím vyhlášena bezpečnostní opatření ve dvou dagestánských okresech.

Při pátrání v hornatém a lesnatém terénu u obce Talgi pak příslušníci jednotek speciálního nasazení narazili na tříčlennou skupinu ozbrojenců. Ti se podle NAK odmítli vzdát a zahájili palbu. Při následné přestřelce byli všichni zabiti. Bezpečnostní síly žádné ztráty neutrpěly, napsal TASS. Na místě střetu se pak našlo neupřesněné množství zbraní a munice.

Podobné protiteroristické operace se v jihoruském Dagestánu odehrávají opakovaně. Dříve byl tento region místem častých útoků muslimských extremistů bojujících za zřízení samostatného chalífátu na jihu Ruska. V poslední době je intenzita těchto akcí v oblasti podstatně menší, nicméně se stala útočištěm extremistických skupin.

NAK letos v dubnu informoval, že v Dagestánu bylo zlikvidováno devět ozbrojenců podezřelých z přípravy teroristického útoku během květnových oslav.

Témata:  Rusko terorismus Dagestán policie Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy