Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká policie našla hledaného vraha, pracoval jako strážce

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington - Ze člena americké pohraniční stráže v Laredu u mexické hranice se vyklubal čtyřnásobný vrah. Oběťmi 35letého Juana Davida Ortize byly ženy. Osudným se mu stala pátá, které se podařilo uniknout při pokusu o její únos. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na sdělení policie a úřadů.

Muže, který podle místního šerifa Martina Cuellara je téměř s jistotou tím, kdo během dvou týdnů připravil násilně o život čtyři ženy, se podařilo dopadnout v sobotu poté, co mu unikla vyhlédnutá pátá oběť. Ta ihned upozornila policii, která podezřelého následně objevila v Laredu na parkovišti, kde se ukrýval.

"Jsme přesvědčeni, že se nám podařilo shromáždit přesvědčivé důkazy proti tomuto vrahovi. Naše město je před ním bezpečné," uvedl šerif Cuellar v prohlášení. Ortiz byl ještě v sobotu večer obviněn ze čtyřnásobné vraždy, z násilného útoku a z nezákonného omezování osobní svobody.

Informace týkající se mrtvých žen úřad šerifa nesdělil. Místní média v Laredu ale tvrdí, že se jednalo o prostitutky.

Témata:  USA U.S. ARMY vražda policie USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy