Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Palestinec v nákupním středisku na Západním břehu Jordánu ubodal osadníka

Palestina
Palestina
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Palestinský útočník dnes ubodal známého izraelského osadníka v nákupním středisku na okupovaném Západním břehu Jordánu.

Obětí je pětačtyřicetiletý Ari Fuld, aktivista narozený v USA, respektovaný zastánce Izraele na sociálních sítích. Útočníka postřelili ostatní návštěvníci centra, později byl zadržen a vzat do vazby. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.

Incident se stal poblíž židovské osady Guš Ecion. Pachatelem je podle izraelských médií 17letý mladík z blízké palestinské vesnice.

Pobodaný Fuld ještě stačil po pachateli vystřelit, poté se ale zhroutil a po převozu do nemocnice zranění podlehl. Otec čtyř dětí byl známý pro svou nacionalistickou ideologii. Podle účtu na twitteru plánoval na listopad přednáškové turné po Spojených státech, napsal Reuters.

Témata:  Palestina Gaza (palestinské město v Pásmu Gazy)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy